Chloor producten

Chloor Jacuzzi

Chloor in uw jacuzzi is belangrijk voor een lange levensduur van uw bubbelbad, maar ook belangrijk voor de waterkwaliteit en uw gezondheid. Aqua Kristal is dé specialist als het gaat om chloor voor uw jacuzzi. Hieronder vindt u dan ook hoge kwaliteit chloor voor uw jacuzzi, zodat u kunt genieten van kristalhelder water.

Chloor in de jacuzzi reguleren

Het reguleren van chloor in de jacuzzi klinkt misschien als een ingewikkelde klus, maar niets is minder waar. Met een aantal simpele richtlijnen zorgt u ervoor dat uw jacuzzi chloor altijd op peil is.

Schoon en bacterievrij water begint met het structureel onderhouden van het water. Dat onderhoud begint met het meten van het water, wat u kunt doen met teststrips. De hoeveelheid toe te voegen chloor voor uw jacuzzi is niet vooraf te zeggen, omdat dit van veel factoren afhankelijk is. Bijvoorbeeld hoe groot uw jacuzzi is, maar ook hoe intensief u hem gebruikt. Over het algemeen is een chloorwaarde tussen de 1 en de 2 p.p.m. (parts per million) ideaal. Is deze te laag, dan is het toevoegen van chloor verstandig.

Op de handleiding van het product staat precies aangegeven hoeveel chloor u moet toevoegen.

Optimaal genieten van uw jacuzzi? Chloor is essentieel

Chloor kan, wanneer het in grote hoeveelheden in het water zit, de kenmerkende prikkende ogen veroorzaken. Dit is ook de reden dat chloor en jacuzzi vaak woorden zijn die, gecombineerd met elkaar, zorgen voor een onprettig gevoel. Toch zijn chloor en jacuzzi niet los van elkaar te zien, want de stof heeft een belangrijke functie!

Chloor in de jacuzzi zorgt er namelijk voor dat het water niet dusdanig verzadigd raakt met bacteriën dat u er ziek van raakt. Chloor doodt namelijk de bacteriën die voor mensen vervelende symptomen kunnen veroorzaken zoals buikpijn, misselijkheid, braken en diarree.

Belangrijk is daarom om het gehalte chloor in uw jacuzzi op peil te houden door het te meten en het bij te sturen waar nodig. Het is hierbij ook belangrijk te beseffen dat teveel chloor ook misselijkheidsklachten en diarree op kunnen leveren.

Verschillende soorten chloor

Wij leveren verschillende soorten chloor zoals u misschien al heeft opgemerkt. Dat is met een goede reden, want elk soort heeft zijn eigen functie.

Chloortabletten

De tabletten zijn voor het regulier bijhouden van het chloorgehalte in de jacuzzi. Ze lossen langzaam op, waardoor eens per week vervangen voldoende is. Met de speciale chloordrijver zorg je voor een langzame maar gelijkmatige afgifte van het chloor. Het gebruik van tabletten in een chloordispenser zorgt er zo voor dat je tot wel 80% minder chloor hoeft te gebruiken, wanneer je het combineert met Aqua Kristal.

Chloor granulaat en Mini Quick

Chloor granulaat en Mini Quick zijn snelwerkende chloorproducten die je kunt gebruiken om het water snel te voorzien van een sterke dosis chloor. De producten worden bijvoorbeeld gebruikt wanneer het weer plots is omgeslagen, waardoor de pH-waarde van het water sterk is gedaald onder invloed van ozon (O3). Met deze twee producten kun je dan een zogenaamde chloorschock toepassen.

Chloorshock voor de jacuzzi

Omdat de kwaliteit van het water door veel factoren wordt beïnvloed, is het moeilijk te voorspellen wanneer de kwaliteit ineens slechter wordt. Door intensief gebruik en een plotselinge omslag van het weer kan het zijn dat de waterkwaliteit ineens erg verslechterd. In dat geval is het toepassen van een chloorshock in de jacuzzi een redmiddel.

Een chloorshock is het toedienen van een stevige dosis snel oplosbaar chloor (Mini Quick tabletten of chloor granulaat), waardoor de pH-waarde snel weer binnen de toelaatbare grenzen komt.

Door een effectieve chloorshock toe te voegen aan het water, voorkomt u dat u de hele jacuzzi van nieuw water moet voorzien. Dit betekent een kostenbesparing, maar ook onnodig verlies van bruikbaar water.

Hoe dient het jacuzzi chloor toegediend te worden?

Het toedienen van chloor in uw jacuzzi is simpel. Nadat u heeft getest en heeft vastgesteld dat extra chloor toedienen nodig is, is de vraag allereerst of er een chloorshock moet worden toegediend of niet. Is dat het geval dan is dat de eerste handeling die u moet uitvoeren zoals hierboven beschreven.

Is een shock niet nodig maar regulier onderhoud wel, dan kunt u de chloortabletten simpel toevoegen door ze in het water te doen en ze te laten oplossen. Nadat ze zijn opgelost doet het chloor vervolgens zijn werk. Voor de exacte hoeveelheden van de dosering kunt u de bijgeleverde instructies aanhouden.

Bestel uw chloor voor de jacuzzi online

Heeft u chloor of andere onderhoudsproducten voor uw jacuzzi nodig en wilt u het eenvoudig in huis halen? Wij helpen u graag aan een effectieve oplossing met onze chloorproducten.

Bestel vandaag nog online in onze webshop en wij zorgen ervoor dat u uw bestelling snel thuis geleverd wordt. Wanneer u voor 14.00 uur uw bestelling plaatst, versturen wij het nog dezelfde dag.

Heeft u nog vragen over één van onze producten? Neem gerust contact met ons op, zodat we u van alle informatie kunnen voorzien over chloor voor uw jacuzzi.

Resultaten 1 - 3 van 3

Pool Power Mini Quick

Kleine, sneloplossende chloortabletjes van 2.7 gram per stuk, 500 gram

€ 12,95

Pool Power chloorgranulaat

Chloorshock, 360 gram

€ 10,00

Pool Power chloortabletten

20 grams, 360 gram

€ 10,00