Zwemspa onderhoud

Zwemspa onderhoud

Alles voor zwemspa onderhoud vindt u bij Aqua Kristal. Als u na een lange dag werken thuis komt, wilt u het liefst meteen een duik nemen in het heerlijke, heldere water in plaats van dat u eerst een tijd bezig bent met schoonmaken. Met Aqua Kristal hoeft zwemspa onderhoud gelukkig helemaal niet veel tijd te kosten.

Zwemspa onderhoud

Zwemspa onderhoud in enkele minuten

Voeg voor uw zwemspa onderhoud Aqua Kristal slechts eenmaal per week toe aan het water en geniet het hele jaar door van kristalhelder water van optimale kwaliteit in uw zwemspa. Het is erg belangrijk om uw zwemspa wekelijks te onderhouden. Bacteriën en micro-organismen verzamelen zich namelijk snel in het water, wat resulteert in biofilm. U kunt biofilm in uw zwemspa herkennen aan bijvoorbeeld gladde wanden. Aqua Kristal voorkomt deze aanhechting van bacteriën. Als u voor het onderhoud gebruikmaakt van Aqua Kristal, profiteer u bovendien van nog meer voordelen:

  • Onderhoudsarm; voeg het slechts eenmaal per week toe aan het water
  • Milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare formule
  • Zorgt voor kristalhelder, zacht en schoon water
  • Geen vervelende geuren, zodat u ultiem kunt ontspannen
  • Voorkomt kalkaanslag in uw zwemspa

Kortom, optimaal zwemspa onderhoud kan met Aqua Kristal al in enkele minuten.

Onderhoud uw zwemspa met chloor

Onderhoud uw zwemspa optimaal door chloor aan het water toe te voegen. Met Aqua Kristal voorkomt u namelijk de aanhechting van kalk en zorgt u ervoor dat bestaande kalkaanslag loslaat. Vervolgens breekt chloor de losgelaten vuildeeltjes in het water af en doodt het virussen en bacteriën.

Er zijn verschillende chloorproducten waarmee u uw zwemspa kunt onderhouden. Chloorgranulaat lost bijvoorbeeld snel op en is daardoor ideaal als u het chloorniveau in uw zwemspa snel omhoog wilt krijgen. Dit is bijvoorbeeld het geval als u groene aanslag heeft of wanneer u de waterbalans weer op orde wilt krijgen.

Naast zulke behandelingen is het ook van belang om altijd een basis hoeveelheid chloor in het water te hebben. Chloortabletten in een dispenser laten namelijk langzaam chloor los. Onderhoud uw zwemspa dus met deze tabletten, om zo de chloorwaarde in uw zwemspa constant te houden.

Onderhoudsadvies voor uw zwemspa

Tijdens het onderhoud de juiste pH-waarde voor uw zwemspa bepalen

Naast de chloorwaarde moet ook de pH-waarde bepaald worden tijdens het onderhoud van uw zwemspa. Chloor kan namelijk zijn werk niet goed doen als de pH-waarde niet op orde is. Ook kunt u bij een verkeerde pH-waarde last krijgen van bijvoorbeeld uw ogen. Als u ervoor zorgt dat u de pH-waarde tussen de 7.2 en 7.6 brengt tijdens het onderhoud van uw zwemspa, dan zit u altijd goed.

Zwemspa onderhoud: pas op met badkleding en verzorgingsproducten

Het is naast wekelijks zwemspa onderhoud uitvoeren ook van belang om zoveel mogelijk te voorkomen dat ongewenste chemicaliën in het water terechtkomen.

Spoel bijvoorbeeld uw badkleding goed uit voordat u gebruikmaakt van uw zwemspa, zodat u restjes wasmiddel en wasverzachter verwijdert. Douch bovendien voordat u het water in gaat en ga niet het water in met gel, make-up, bodylotion en andere verzorgingsproducten. Al deze middelen verstoren namelijk de waterbalans in uw zwemspa, wat schuim in het water veroorzaakt. Bij zwemspa onderhoud is voorkomen natuurlijk altijd beter dan genezen.

Regel uw zwemspa onderhoud met Aqua Kristal

Bent u toe aan het eenvoudig onderhouden van uw zwemspa? Plaats dan vandaag nog snel en eenvoudig uw bestelling online. Als u dit voor 14:00 uur doet, heeft u deze vaak de volgende dag al in huis! Bovendien profiteert u bij een bestelling vanaf €79,95 van gratis verzending! Wilt u meer onderhoudsadvies voor uw zwemspa? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met het beste zwemspa onderhoud.

Bekijk hier alle Zwemspa onderhoudsproducten

Overige onderhoudsproducten

Image
Image
Image
Image