Blog

Schuim in uw jacuzzi

Bent u trotse bezitter van een jacuzzi, dan heeft u het vast wel eens gehad: schuim in uw jacuzzi. Niets vervelender dan dat, want het komt altijd op een moment wanneer u toe bent aan een moment van ontspanning en dat komt er niet van zolang de jacuzzi schuimt. Bovendien kan het vervelend zijn voor uw ogen, omdat het schuim vaak zeep of chemicaliën bevat. 

Gelukkig is dit probleem op te lossen, zowel direct alsook voor in de toekomst. De oorzaak is namelijk vaak hetzelfde en daardoor de oplossing ook. Na het lezen van dit blog weet u er alles van en zal schuim in uw jacuzzi niet of nauwelijks meer voorkomen.

Lees meer...

Groen water in uw jacuzzi? Met deze stappen lost u het op.

Heeft u een jacuzzi in uw tuin of binnen? Dan is het goed mogelijk dat u het al eens mee heeft gemaakt: groen water in uw jacuzzi. Wanneer het jacuzzi water groen is, zijn algen eigenlijk altijd de oorzaak.

Groen water in uw spa of jacuzzie ziet er niet alleen onhygiënisch uit, het is bovendien ook slecht voor uw gezondheid. Baderen in een bubbelbad met algen is dan ook niet aan te raden.

Het goede nieuws is dat u een hoop kunt doen om algengroei te voorkomen en, wanneer het water wel vervuild is met groene algen, om het op te lossen. In dit blog leest u er alles over.

Lees meer...

Filter Jacuzzi schoonmaken

Het filter van de jacuzzi schoonmaken klinkt logisch als u erover nadenkt. Het filter is eigenlijk namelijk een verzamelplaats voor vuil uit de jacuzzi. Uiteindelijk zal het filter vol raken, omdat het maar een beperkte ‘opslagcapaciteit’ heeft.

Toch wordt het jacuzzi filter schoonmaken regelmatig vergeten, met als gevolg vies, groen en troebel water.

Dit is niet nodig, want het filter van uw jacuzzi schoonmaken hoeft niet moeilijk te zijn! In dit blog leggen we uit hoe u het filter kunt reinigen en zo lang mogelijk schoon kunt houden.

Lees meer...

Bubbelbad? Houd de pH-waarde van uw jacuzzi op peil

Misschien heeft u er wel eens van gehoord: de pH-waarde. In de scheikunde lessen van vroeger is de term ongetwijfeld al eens voorbij gekomen. Maar wat is dit precies? En wat is het belang van de juiste waarde in uw bubbelbad?

In dit blog leggen we uit wat het is, wat het belang van de juiste waarde in uw bubbelbad is en hoe u ervoor zorgt dat de juiste pH-waarde tot stand komt.

Lees meer...