Schuim in uw jacuzzi

Schuim in uw jacuzzi

Bent u trotse bezitter van een jacuzzi, dan heeft u het vast wel eens gehad: schuim in uw jacuzzi. Niets vervelender dan dat, want het komt altijd op een moment wanneer u toe bent aan een moment van ontspanning en dat komt er niet van zolang de jacuzzi schuimt. Bovendien kan het vervelend zijn voor uw ogen, omdat het schuim vaak zeep of chemicaliën bevat. 

Gelukkig is dit probleem op te lossen, zowel direct alsook voor in de toekomst. De oorzaak is namelijk vaak hetzelfde en daardoor de oplossing ook. Na het lezen van dit blog weet u er alles van en zal schuim in uw jacuzzi niet of nauwelijks meer voorkomen.

De oorzaak van het schuim

Schuim in de jacuzzi wordt veroorzaakt door chemicaliën en stoffen die niet in water horen. Die stoffen en chemicaliën zijn voor het grootste gedeelte afkomstig uit zeep van wasmiddelen, wasverzachters en cosmetica die op de huid is aangebracht. 

De zeepresten van de wasmiddelen belanden in het water doordat er vaak restanten in de kleding achterblijven na het wassen. Wanneer u in de jacuzzi gaat baden met badkleding aan, weken die zeepresten los en komen zo in het water terecht. 

Voor cosmetica en zelfverzorgingsproducten geldt dat die in het water terechtkomen doordat ze losweken van de huid wanneer u in de jacuzzi zit. 

Het bubbelen van de jacuzzi fungeert vervolgens als het ware als een grote wasmachine, waarbij water met zuurstof en lucht wordt vermengd. Het gevolg hiervan is een grote zee van schuim, die niet alleen vervelend is voor u maar ook voor de leidingen en het filter van de jacuzzi. 

Vies schuim 

Er is nog een reden waardoor er schuim kan ontstaan in het water: namelijk wanneer het water ‘oud’ is. U herkent dit meteen doordat het schuim niet helder wit is, maar doorzichtig lichtbruin van kleur. 

Naast het feit dat het niet prettig ontspannen is in dit vieze schuim, is het ook onhygiënisch. De schuim voelt wat vettig aan, en is verzadigd met vuildeeltjes. Het kan daardoor zijn dat uw huid vettig aanvoelt wanneer u de jacuzzi vervolgens verlaat. 

De oplossing voor het schuim in uw jacuzzi

Schuimvorming in de jacuzzi kan erg vervelend zijn, maar gelukkig is de oplossing relatief eenvoudig: gebruik anti schuimmiddelen in uw jacuzzi. Met de schuimverwijderaar van Aqua Kristal verwijdert u het schuim eenvoudig en uiterst effectief. 

Om u optimaal te laten genieten van uw jacuzzi, maken wij het gebruik van onze producten ook zo eenvoudig en effectief mogelijk. U kunt de schuimverwijderaar daarom in zowel koud- als warm water gebruiken en het gebruik van het middel is niet moeilijker dan het simpelweg op het schuim te spuiten. Daarnaast kunt u de zogenaamde ‘foam down’ gebruiken in combinatie met andere onderhoudsproducten voor uw jacuzzi en bubbelbad, voor een lange levensduur van uw jacuzzi. 

Tegen de eerder genoemde veroudering van het water, kunt u Aqua Kristal All-in-One gebruiken. Door wekelijks een dosis toe te voegen aan het water, houdt u de waterkwaliteit eenvoudig op peil. 

Geen schuim meer in uw jacuzzi: zo voorkomt u het in de toekomst

Met de effectieve schuimverwijderaar bent u snel verlost van het schuim op het water in uw jacuzzi. Toch blijft voorkomen natuurlijk beter dan genezen en daarom leggen we u graag uit hoe u voorkomt dat het water in uw jacuzzi schuimt. 

Baden zonder badkleding

Het meeste schuim wordt gevormd door wasmiddel en wasverzachter. Meer nog dan chemicaliën van cosmetica op de huid, zorgen wasmiddelen en wasverzachters ervoor dat schuimvorming optreedt. De meest effectieve maatregel die u kunt treffen om schuimvorming te voorkomen is daarom geen badkleding te dragen wanneer u plaatsneemt in de jacuzzi. 

Wat als u wel badkleding wilt dragen? 

Vindt u badderen zonder badkleding ongemakkelijk of wilt u om een andere reden badkleding dragen tijdens een sessie in het bubbelbad? Dan raden we aan om uw badkleding te wassen in alleen warm water. Wilt u uw badpak of zwembroek na enige tijd wel met wasmiddel wassen, dan kunt u speciaal wasmiddel nemen waar geen zeep in zit. Ook dit zorgt voor minder schuim in de jacuzzi. 

Douchen voor gebruik

Wanneer u wasmiddelen en wasverzachters weert uit de jacuzzi voorkomt u grote hoeveelheden schuim in de jacuzzi. Wilt u echter helemaal schuimvrij genieten, dan is het belangrijk om make-up en overige cosmetica en zelfverzorgingsproducten van uw huid te verwijderen. Dit doet u door van tevoren te douchen met warm water. 

Reinig ook het filter

Een maatregel die ook sterk bijdraagt aan minder schuimvorming, is het regelmatig reinigen van uw filter. De zeep en chemicaliën die het schuim veroorzaken bereiken namelijk ook het filter. Doordat het filter werkt als een verzamelplek van vuil en andere deeltjes, kan een filter die niet goed schoon wordt gemaakt ook voor schuimvorming zorgen. In ons blog over dit onderwerp vertellen we u hier alles over.