Jacuzzi en bubbelbad onderhoud

Jacuzzi en bubbelbad onderhoud

Wij zijn dé specialist op het gebied van jacuzzi onderhoud. Gemakkelijk uw bubbelbad reinigen was nog nooit zo eenvoudig. Geen uitgebreid stappenplan dat u wekelijks dient op te volgen, wél één complete wateronderhoud-set met vloeistof, waarvan maar één keer per week een vaste hoeveel aan het water van uw bubbelbad hoeft te worden toegevoegd. Makkelijker gaat het niet worden. Zorg voor kristalhelder water en een optimale waterkwaliteit; bekijk direct wat wij aanbieden voor jacuzzi onderhoud en bestel snel en eenvoudig online!

Jacuzzi onderhoud

Waar bestaan onze jacuzzi onderhoudsets uit?

De meest gebruikte set voor de jacuzzi onderhoud is de Aqua Kristal All-In-One Set. Deze set wordt geleverd zonder chloor en bevat alles om de waterbehandeling zeer eenvoudig uit te voeren. De All-In-One zorgt ervoor dat biofilm, kalkaanslag en nare geurtjes worden voorkomen, zodat u het hele jaar door optimaal van uw bubbelbad kunt genieten! De All-In-One bevat:

 • 2 literflessen wateronderhoudsmiddel Aqua Kristal
 • 1 dispenser (t.b.v. chloortablet 90/20)
 • 1 maatbeker 200 ml
 • 1 microvezeldoekje
 • Gebruiksaanwijzing

Daarnaast kunt u de Aqua Kristal All-In-One set met Chloor bestellen voor het onderhouden van uw jacuzzi. U krijgt er dan een pot met 18 chloortabletten bij. De tabletten zorgen ervoor dat de gewenste hoeveelheid chloor vrijkomt, waarmee “ingesloten” biofilm wordt verwijderd en de bacteriën worden gedood. U kunt met deze set dus eenvoudig aan de slag met uw jacuzzi onderhoud.

Onderhoudsadvies voor uw jacuzzi en bubbelbad

Bubbelbad onderhoud biedt vele voordelen

Als u voor uw bubbelbad onderhoud gebruikmaakt van onze sets, profiteert u van vele voordelen. De belangrijkste worden hieronder benoemd:

 • Gebruiksvriendelijk; slechts eenmaal per week toevoegen aan water
 • Zorgt voor kristalhelder, zacht en fris water
 • Geen onaangename geuren; ultiem ontspannen
 • Verwijdert biofilm en voorkomt kalkaanslag in uw bubbelbad
 • Milieuvriendelijke formule
 • 80% minder chloor nodig; chloortabletten lossen langzamer op in een dispenser

Bekijk hier alle Jacuzzi onderhoudsproducten

Gebruiksvriendelijk hottub onderhouden met Aqua Kristal

Hoe vaak moet ik het water in mijn jacuzzi vervangen?

Naast het wekelijkse onderhoud aan uw jacuzzi, waarbij u slechts eenmaal per week wat Aqua Kristal onderhoudsmiddel aan het water toevoegt, moet het water ook 3 of 4 keer per jaar vervangen worden. Of het water 3 of 4 keer vervangen dient te worden, hangt uiteraard af van de gebruiksfrequentie. Tevens moet u vuil in uw bubbelbad, zoals zand of gras zo veel mogelijk voorkomen, of direct weghalen met een schepnet of zuiger.

Wilt u duurzamer van uw jacuzzi genieten? Gebruik dan het gebruikte badwater voor het bewateren van uw tuin! Aqua Kristal is namelijk milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Wij raden u aan om dit vlak voor de wekelijkse waterbehandeling van uw jacuzzi te doen, om daarmee waterverspilling te voorkomen.

Neutrale PH-waarde behouden in uw jacuzzi met Aqua Kristal

Waterbehandeling nieuwe of gebruikte jacuzzi

De wateronderhoud-werkzaamheden die verricht dienen te worden bij nieuwe en gebruikte jacuzzi’s verschillen. Hieronder worden de verschillen benoemd. Bij een gebruikte jacuzzi maakt u eerst de jacuzzi schoon met een microvezeldoekje. Verwijder zichtbare vervuiling. Op die manier zorgt u ervoor dat uw jacuzzi schoon is.

Vervolgens dient u onderstaande onderhoudsstappen op te volgen, die voor zowel nieuwe als gebruikte jacuzzi’s gelden. Bij een nieuwe jacuzzi kunt u de bovenstaande stap overslaan.

 1. Vul uw jacuzzi met kraanwater.
 2. Voeg vervolgens eventueel een leidingreiniger toe.
 3. Open alle jets en laat de pompen 15 minuten op maximaal vermogen draaien.
 4. Het water mag u daarna weg laten lopen. Spoel de jacuzzi schoon met leidingwater en laat ook dit water weglopen.
 5. Vul opnieuw uw jacuzzi met schoon leidingwater en plaats een nieuw, schoon filter.
 6. Zorg ervoor dat de pH-waarde tussen de 7,2 en 7,4 ligt. Dit is de gebruikelijke ‘range’ bij normaal kraanwater.
 7. Plaats de chloordispenser met chloortablet op het filter en verwarm uw spa tot u de gewenste temperatuur (38 °C) bereikt.
 8. Start de Aqua Kristal All-In-One jacuzzi waterbehandeling zoals gespecificeerd in de respectievelijke instructies.
 9. Herhaal bovenstaande stappen als u het water ververst (3 of 4 keer per jaar).

Mocht u nog vragen hebben over het onderhouden van uw jacuzzi, neem dan gerust telefonisch contact met ons op!

Optimaal van uw bubbelbad genieten met Aqua Kristal

Pas op met kleding en verzorgingsmiddelen

Om optimaal van uw bubbelbad te blijven genieten, moet u niet alleen uw jacuzzi onderhouden, maar ook voorkomen dat chemicaliën en middelen in het water terechtkomen die er niet horen. Allereerst raden wij u aan om te douchen voordat u gebruikmaakt van uw bubbelbad. Gebruik daarnaast geen bodylotions, gel en make-up, omdat allen de waterbalans aantasten.

Ook dient u voorafgaande uw badkleding grondig uit te spoelen, om zo het wasmiddel en de wasverzachter te verwijderen. Deze vormen samen namelijk dé grote boosdoener en zorgen ervoor dat diverse middelen en chemicaliën de waterbalans in uw bubbelbad verstoren. Vaak heeft dit onder meer schuimvorming tot gevolg.

Bekijk hier alle Jacuzzi onderhoudsproducten

Onderhoud uw jacuzzi met Aqua Kristal

Bent u erover uit en wilt u vandaag nog Aqua Kristal bestellen? Plaats dan snel en eenvoudig online uw order. Plaatst u voor 14:00 uw bestelling? Dan verzenden wij deze vaak diezelfde dag nog! Bij een bestelling vanaf €79,95 betaalt u geen verzendkosten!

Als u nog vragen heeft, of behoefte heeft aan een gedegen advies over bubbelbad onderhoud, raden wij u aan om telefonisch contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan u graag te woord en beantwoorden al uw vragen over jacuzzi onderhoud.

Overige onderhoudsproducten

Image
Image
Image
Image